Dagelijkse dingen |

Doe maar een titel

Ik zocht een titel voor een nieuwsbrief. De tekst rolt meestal wel vanzelf uit mijn toetsenbord, maar de titel … en dan moet ie ook nog pakkend zijn en lezers prikkelen om door te lezen, want er is zoiets als een click through ratio. Meten is weten en zonder statistieken ben je nergens. Ja ja, er hangt tegenwoordig echt heel wat van af.

Dagelijkse dingen |

Voor jou bestemd

Ik was denk ik een jaar of twaalf toen ik met mijn moeder in de stad liep op zoek naar een nieuwe broek. Winkel in, winkel uit, en opeens was ie daar. Dé broek. Wat mij betreft konden we naar de kassa, maar mijn moeder wilde nog even verder kijken, want stel je voor dat je ergens anders een broek tegenkwam die je nog leuker vond? Je kunt je geld tenslotte maar één keer uitgeven.

Dagelijkse dingen | Onsje Minder

Ruilen

Ik ben geen liefhebben van shoppen. Winkels en pashokjes, het zou verboden moeten worden. In de winter krijg je bij binnenkomst ook nog eens een klets warme lucht op je lijf, dat al stevig in een warme winterjas plus sjaal is ingepakt. Zo snel mogelijk weer naar buiten dus.

Dagelijkse dingen |

Zo'n dag

… dat de juf van jongste snoepje belt: ‘Niet schrikken hoor, maar ze is op weg naar school aangereden door een auto’ …

Dagelijkse dingen |

Tess houdt van sushi

Reguliere lezers van dit blog zullen waarschijnlijk denken ‘Wie is Tess?’, want ik schrijf over oudste en jongste snoepje en natuurlijk over lief. Ik leg het gelijk even uit. Tess is het onzichtbare vriendinnetje van jongste snoepje. In de kleutertijd van jongste snoepje is Tess verschenen en ze was een aantal jaar een actief lid van ons gezin.

Bugel

Dagelijkse dingen |

Als ik ooit ...

‘Als ik ooit nog eens een bugel in mijn handen krijg ga ik weer spelen’, mijmert mijn lief als we in een restaurant naar de instrumenten aan het plafond kijken. We hebben de eigenaar al een paar keer gepolst, maar ook in ruil voor een ander instrument wil hij er niet aan. De instrumenten blijven hangen waar ze hangen.

« VORIGE