Reguliere lezers van dit blog zullen waarschijnlijk denken ‘Wie is Tess?’, want ik schrijf over oudste en jongste snoepje en natuurlijk over lief. Ik leg het gelijk even uit. Tess is het onzichtbare vriendinnetje van jongste snoepje. In de kleutertijd van jongste snoepje is Tess verschenen en ze was een aantal jaar een actief lid van ons gezin.

In onze vriendenkring kwam de naam Tess niet voor en evenmin op het kinderdagverblijf, toch was jongste snoepje heel stellig over de naam van haar onzichtbare vriendinnetje. Wat onze omgeving niet wist, was dat toen ik in verwachting was van jongste snoepje haar papa en ik de mooiste namen voorbij lieten komen. Voor een meisje moesten we uiteindelijk kiezen tussen, ‘jongste snoepje’ of … Tess.

Terug naar nu. Jongste snoepje is deze week op kamp en ook oudste snoepje heeft daar reikhalzend naar uitgekeken. De achterblijver mag namelijk uit eten én het restaurant kiezen. Dus togen wij gisteravond naar Nakoyashi, want oudste snoepje wilde sushi!

Het was smullen, het was heerlijk, het was overdadig en uiteindelijk keken we alle drie naar die laatste twee sushi op dat plankje. ‘Die zijn voor Tess’ zei ik enthousiast, waarop lief vroeg wie Tess was. ‘Je weet wel, het onzichtbare vriendinnetje van jongste snoepje!’ riep oudste snoepje uit. ‘Maar jongste snoepje is er niet eens bij’, zei lief vertwijfeld. Maar dat is natuurlijk geen reden om Tess zomaar thuis te laten.

Na nog een bolletje ijs en een pepermuntje bij de rekening reden we terug naar huis, waar oudste snoepje nog even haar social media rondje maakte voordat ze naar bed ging. ‘Oh mam’, zei ze, ‘kijk eens wat er net binnen komt!’

Tess houdt van sushi