Dagelijkse dingen | Onsje Minder

Ruilen

Ik ben geen liefhebben van shoppen. Winkels en pashokjes, het zou verboden moeten worden. In de winter krijg je bij binnenkomst ook nog eens een klets warme lucht op je lijf, dat al stevig in een warme winterjas plus sjaal is ingepakt. Zo snel mogelijk weer naar buiten dus.

Onsje Minder |

De 'Jurk'

Nee, ik zou niet lijnen voor de bruiloft. Maar toen ik, jaren geleden, samen met mijn moeder mijn jurk uitzocht – ze werkte nota bene in een bruidsmodezaak – ging ik toch om. Want hij zou toch wel erg veel mooier staan met een aantal kilootjes minder.

Onsje Minder |

Even de balans opmaken ...

Op 1 maart begon mijn tocht naar een onsje minder. Eens even kijken, met een beetje geluk heeft dat ongeveer 250 x onsjes minder opgeleverd … en de tussenstand is … 10 onsjes minder.

Onsje Minder |

Zomaar een pinksterweekend ...

Het weekend duurde 4 dagen.
Met +/- 90 familieleden.
2 avonden BBQ en 2x patat.
Gemengde noten bij 2 rondjes klaverjassen (met een briefje met de juiste volgorde van de kaarten ernaast – hoezo troef?).
1 extra dekbed tegen de kou.
1 nieuwe bodywarmer, ook tegen de kou.
4x een ontbijtje met een gebakken eitje.
1x taart van Deense oorsprong.
1 zak drop.
1 mega onweersbui met hagel.
1/2 bakje chocoladepinda’s.
2 flessen Licor Cuarenta Y Tres bij het kampvuur … Nee joh, van die mini-flesjes, wat denk je wel?!

Onsje Minder |

Meer bewegen, ga sporten, zoek iets wat je leuk vindt

Nou toevallig is dat zo makkelijk nog niet hoor. Terwijl jongste Snoepje haar kameraadjes over de mat slingert bij judo, kan ik in de aangrenzende fitnessruimte aan de slag. Voor weinig, het is een koopje en na veel vijven en zessen begin ik eindelijk aan de introductieles. Het is handig, tegelijkertijd met Snoepje naar de sportschool. Maar het is ook een moeten, ik vind het gewoon niet leuk.

Onsje Minder |

Magnetisch gewicht

Ken jij jouw magnetisch gewicht? Ik heb er ongeveer drie. Je magnetisch gewicht is het gewicht wat je een hele tijd hebt gehad, maar waar je overheen bent gegaan of natuurlijk weer onder bent geraakt. Op de één of andere manier wil je weegschaal (laten we je lijf de schuld niet geven) altijd weer terug naar je magnetisch gewicht.

« VORIGE