Wel eens van gehoord? Urban Exploration (ook wel Urbex of UE genoemd) is een term die op het moment behoorlijk in is. Het is de bedoeling om ongezien op verlaten, vervallen, vaak verboden plaatsen te komen, de sfeer te fotograferen en er ongezien weer uit te komen.

“Leave nothing but footprints, take nothing but pictures”

Urbex fotografie is niet zonder gevaar, vloeren kunnen instorten, plafonds kunnen naar beneden komen of je stapt in een gat dat je niet zag omdat er iets overheen lag. Maar jee wat is het spannend!

Ik was er al eens geweest om foto’s te maken, maar ja dichtgetimmerd, dus niet binnen. Tot ik op internet las dat er ergens een plank los moest zitten. En toen moest ik dus terug. Mmmm, twee uurtjes rijden.

Na aankomst eerst plassen. Maar we liepen wel langs het pand, en we moesten natuurlijk wel eerst even polshoogte nemen. Dichtgetimmerd, ontzettend dichtgetimmerd, daar kom je niet in ….

En toen was daar die knul die met een paar stappen bovenop de steiger stond. Hé joh, wat doe je daar? Hij schrok, zei afwerend dat hij alleen wat foto’s ging maken. Tja, dat was het wachtwoord! De ingang bleek twee stoeptegels groot te zijn en ik was binnen.

Dat is ook geluk(t).