Negen jaar is ze. En al haar hele leven heeft ze het gevoel, dat ze tegen haar grote zus moet opboksen. Grote zus is ouder, groter, slimmer en neemt in het spel altijd het voortouw over. Wat kleine zus niet ziet, is dat zij op haar gebied al zoveel groter is dan grote zus. Ze is socialer, creatiever en maakt zoveel makkelijker contact met groot en klein. Maar zij ziet zichzelf alleen klein.

Grote zus durft in een restaurant niet zelf te bestellen, terwijl kleine zus rustig vraagt hoelang het nog duurt, want ze heeft enorme honger. Kleine zus staat even later dan ook zelf – op een krukje – in de keuken haar ijsje te scheppen.

Grote zus is dol op tekenen en ook het inkleuren van de Top Model modellen is een favoriet tijdverdrijf, maar geef kleine zus kwast, doek en verf en de prachtigste creaties verschijnen.

Grote zus kijkt in een vreemde omgeving de kat uit de boom, terwijl kleine zus op nieuwe kinderen afstapt om te spelen. Hoe groot is haar verdriet als opnieuw een vriendinnetje de voorkeur geeft aan grote zus, omdat zij van dezelfde leeftijd blijken te zijn.

Na een lange middag vol tranen verschijnen er weer nieuwe kinderen op de camping. Na enige aarzeling gaat ze er toch weer op af.

Kleine zus, je bent zo groot!