De tv heeft een belangrijke functie in ons huishouden. Hoe blijven we anders op de hoogte van de belevenissen van ‘Totally Spies’, ‘Kim Possible’ en ‘Lilo en Stich’? De zomerstop van ‘Het huis van Anubis’ zorgde voor groot verdriet, maar gelukkig beginnen binnenkort alle herhalingen weer! Ach ja, de meiden hebben zo hun favorieten.

Waar ik naar kijk? Eh, eigenlijk alleen naar ‘House’ op dit moment en af en toe naar een leuke film. Nu borrelt direct de vraag ‘Wat is een leuke film?’ op, maar daar over een andere keer meer. Ik mis ‘m dus niet zo heel erg, maar de meiden des te meer. En zo werd mijn laptop à la minute omgetoverd tot mini-bioscoop en ik kon geen toets meer typen. Er moest dus een nieuwe komen, wilde ik weer mijn toetsenbord op kunnen eisen.

Nu had een vriendin zich het afgelopen jaar verdiept in de materie, want een nieuwe tv is tegenwoordig niet zo 1, 2, 3 aangeschaft. Hij moet bij voorkeur HD (voorbereid) zijn, HDM1 hebben 2x ofzo, en verder natuurlijk 2x scart, een PC ingang, de juiste diameter in centimeters voor de juiste kijkafstand, zo flat als een dubbeltje, met natuurlijk een hoge, zo niet nog hogere resolutie en dan heb ik het nog maar over de basis features ….

Zo zaten wij dus afgelopen week telefonisch de technische specificaties door te nemen, toen een oude vriend belde (jawel op mijn GSM, ik was tenslotte in gesprek). Hij begon smakelijk te lachen toen hij hoorde dat een vriendin mij advies gaf bij de aanschaf van een nieuwe tv. Dat de meisjes zich met techniek bezig hielden (hij moest toch beter weten!). Alsof ik de kleur voor mijn nieuwe auto aan het uitzoeken was. Mmm, ik krijg ‘m nog wel.

Anyway, de tv is gearriveerd, ik ben weer twee afstandsbedieningen rijker (meteen maar even het digitale kastje ertussen gezet) en ik heb mijn toetsenbord weer terug.